DYREKTOR
Szkoły Podstawowej nr 15 z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego w Bydgoszczy
ogłasza nabór na wolne stanowisko: SZEF KUCHNI
I. Do składania ofert może przystąpić osoba, która spełnia następujące wymagania: 1. Posiada co najmniej wykształcenie średnie zawodowe albo zasadnicze zawodowe i tytuł mistrza w zawodzie.
2. Posiada doświadczenie zawodowe na stanowisku szefa kuchni bądź kucharza.
3. Wykazuje umiejętność pracy w zespole.
4. Dba o mienie szkoły oraz reprezentuje wysoki poziom kultury osobistej.
5. Posiada obywatelstwo polskie.
6. Posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta z pełni praw publicznych.
7. Nie była karana za przestępstwo popełnione umyślnie oraz nie toczy się przeciwko niej postępowanie karne.
8. Nie była karana i nie toczy się przeciwko niej postępowanie skarbowe.
9. Nie była karana karą dyscyplinarną oraz nie toczy się przeciwko niej postępowanie dyscyplinarne.
10. Jest dyspozycyjna, odpowiedzialna oraz sumienna i dokładna.
II. Do zakresu zadań wykonywanych na stanowisku szefa kuchni należeć będą m.in.:
1. Właściwe przygotowanie posiłków zgodnie z normami żywienia.
2. Racjonalne wykorzystywanie produktów pobranych z magazynu do przygotowania posiłków.
3. Pomoc przy wydawaniu posiłków.
4. Układanie jadłospisów wspólnie z intendentem.
5. Dbałość o stan wykorzystywanego sprzętu i narzędzi.
6. Utrzymanie czystości w kuchni oraz w pomieszczeniach pomocniczych.
7. Przestrzeganie dyscypliny pracy, zasad HACCP, przepisów BHP i ppoż.
8. Wykonywanie innych prac zleconych przez dyrektora lub bezpośredniego przełożonego.
9. Kulturalne i taktowne traktowanie wszystkich pracowników, uczniów i rodziców.
III. Oferty osób powinny zawierać następujące dokumenty:
1. List motywacyjny
2. Życiorys z opisem przebiegu pracy zawodowej.
3. Kwestionariusz osobowy.
4. Kserokopie świadectw potwierdzających kwalifikacje, uprawnienia, umiejętności.
5. Kserokopie świadectw potwierdzających przebieg pracy zawodowej.
6. Aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne.
7. Oświadczenie kandydata o posiadanym obywatelstwie.
8. Oświadczenie, że kandydat nie był karany za przestępstwo popełnione umyślnie oraz nie toczy się przeciwko niemu postępowanie karne.
9. Oświadczenie, że kandydat nie był karany karą dyscyplinarną oraz nie toczy się przeciwko niemu postępowanie dyscyplinarne.
10. Oświadczenie, że kandydat posiada pełną zdolność do czynności prawnych oraz korzysta z pełni praw publicznych.
11. Oświadczenie, że kandydat wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku oraz ustawą z dnia 10 maja 2018 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U.2018 poz. 1000) w celach przeprowadzenia naboru na stanowisko szefa kuchni.
DANE OSOBOWE - KLAUZULA INFORMACYJNA
Dane osobowe są przetwarzane zgodnie z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO). Każdy kandydat przystępujący do naboru podaje swoje dane dobrowolnie. Bez podania wymaganych danych osobowych nie będzie możliwy udział w naborze. Administrator danych i kontakt do niego: Szkoła Podstawowa nr 15 z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego, ul. Czerkaska 8, 85-641 Bydgoszcz. Cel przetwarzania danych: przeprowadzenie naboru na stanowisko szefa kuchni. Informacje o odbiorcach danych: Szkoła Podstawowa nr 15 z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego. Okres przechowywania danych: czas niezbędny do przeprowadzenia naboru na stanowisko szefa kuchni. Uprawnienia: prawo żądania od administratora danych dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania tych danych, a także prawo do przeniesienia danych; żądanie w tej sprawie można przesłać na adres kontaktowy administratora danych podany powyżej. Kandydatowi przysługuje prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. Podstawa prawna przetwarzania danych: Ustawa z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (Dz.U. z 2018 r. poz. 917 z późn. zm.), Ustawa z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych (Dz.U. 2016 poz. 902 z późn. zm.) Inne informacje: podane dane nie będą podstawą do zautomatyzowanego podejmowania decyzji; nie będą też profilowane.
IV. Inne informacje:
1. O zakwalifikowaniu się na rozmowę kandydaci zostaną poinformowani telefonicznie.
2. Oferty złożone po terminie lub niekompletne nie będą rozpatrywane.
3. Z kandydatem wyłonionym w drodze konkurencji zostanie zawarta umowa o pracę na 1 etat od dnia 02.09.2019 r. na czas określony.
V. Oferty należy składać w zamkniętych kopertach z podanym adresem zwrotnym i dopiskiem „Nabór na stanowisko szefa kuchni w Szkole Podstawowej nr 15 z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego w Bydgoszczy” w terminie do 19.07.2019 roku do godziny 10:00 (decyduje data i godzina wpływu) w sekretariacie szkoły lub pocztą na adres:
Szkoła Podstawowa nr 15
z Oddziałami Mistrzostwa Sportowego
ul. Czerkaska 8
85 – 641 Bydgoszcz
Dokumenty kandydata, który zostanie wyłoniony w procesie rekrutacji dołącza się do jego akt osobowych.
Dokumenty pozostałych osób będą zniszczone komisyjnie lub zwracane na wniosek zainteresowanych w terminie 14 dni od dnia zakończenia rekrutacji.
Na stanowisko została wybrana Pani Magdalena Peplińska.