Strona główna
Wydział Edukacji i Sportu Urzędu Miasta Bydgoszczy

Zamówienie publiczne

Zamawiający:
Miasto Bydgoszcz - Zespól Szkół Drzewnych im. Stanisława Staszica w Bydgoszczy
Numer sprawy:
ZSD -1/2018/ZP
Tryb postępowania:
przetarg nieograniczony
Przedmiot zamówienia:
DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU ZESPOŁU SZKÓŁ DRZEWNYCH W BYDGOSZCZY
Termin składania ofert:
2018-08-21 10:00
Status postepowania:
rozstrzygnięte

ZAMAWIAJĄCY:

 

OGŁASZA PRZETARG NIEOGRANICZONY

NA DOSTAWĘ PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI INTERNATU ZESPOŁU SKÓŁ DRZEWNYCH

Kod określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV): 15110000-2, 15131000-5, 15810000-9, 15500000-3, 15430000-1, 15331170-9, 03220000-9, 15310000-4, 031425003, 15200000-0

  1. Specyfikację istotnych warunków zamówienia (siwz), zawierającą szczegółowy opis zamówienia można odbierać osobiście w siedzibie Zespołu Szkół Drzewnych w Bydgoszczy przy ulicy Toruńskiej 44, budynek szkoły, parter – sekretariat oraz za pośrednictwem strony internetowej bip.edu.bydgoszcz.pl
  2. Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających,
  3. Termin realizacji zamówienia: od 01 września 2018r. do 30 czerwca 2019r.
  4. Ocena spełniania warunków wymaganych od wykonawców zostanie dokonana w oparciu
    o następujące kryteria i dokumenty potwierdzające spełnianie tych warunków:

1)               Oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu

art. 25 ust. 1uPzp

2)    oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podst. art. 24 ust. 1 pkt. 12-23 uPzp (wg wzoru Zamawiającego),

3)    aktualny odpis z właściwego rejestru lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, wystawiony nie wcześniej niż na 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert.

              4) informację o przynależności do grupy kapitałowej (wg wzoru Zamawiającego).

   a.Jeżeli  wykonawca  ma  siedzibę  lub  miejsce  zamieszkania  poza   terytorium  Rzeczypospolitej Polskiej,  zamiast  dokumentu,  o  którym  mowa  w  pkt.  b.  ppkt 2,  składa  dokument/y wystawione   w   kraju,   w   którym   ma   siedzibę   lub   miejsce   zamieszkania  potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości.

  • wszystkie ww. dokumenty oraz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału
    w postępowaniu (zawarte w postaci załączników do SIWZ)

Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana wg formuły "spełnia - nie spełnia", na podstawie analizy załączonych do oferty dokumentów potwierdzających spełnianie ww. warunków udziału w postępowaniu, czyli ustalenia zdolności określonego podmiotu (wykonawcy) do wykonania zamówienia.

5. Wadium: nie dotyczy

  1. Kryteria oceny ofert i ich znaczenie:

Dla pakiet I i III

Cena – 70%

Ocena jakościowa dostarczonych próbek – 30%

Dla pakietu II i IV-IX

Cena – 60%

Wykaz zamówień z referencjami max – 40%

  1. Osoby uprawnione do kontaktów z wykonawcami: Lilla Szpojda tel. 606 956 216
  2. Termin składania ofert: upływa w dniu: 21 sierpnia 2018 r. o godz. 10:00
  3. Otwarcie ofert: nastąpi w dniu składania ofert o godz. 10:15 w Sali nr 19 na parterze budynku szkoły w Zespole Szkół Drzewnych w Bydgoszczy przy ul. Toruńskiej 44.
  4. Termin związania ofertą: 30 dni.
  5. Ogłoszenie zamieszczono w Biuletynie Zamówień Publicznych w dniu 18 lipca 2018r.

Wynik postępowania:

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ


Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 2 w zakresie PAKIETU I Dostawa mięsa i wędlin przez:

Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska" ul. Dworcowa 8/1, 86-120 Pruszcz k/Bydgoszczy

- uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (70 pkt) + „ocena jakościowa dostarczonych próbek" (30 pkt)

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ


Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017 r. poz 1579 ze zmianami ), wybrano jako najkorzystniejszą ofertę oznaczoną nr 1 w zakresie PAKIETU II Dostawa drobiu przez:

Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska" ul. Dworcowa 8/1, 86-120 Pruszcz k/Bydgoszczy

uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt)

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ

Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579 ), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 1 w zakresie PAKIETU III Dostawa pieczywa przez:

Gminna Spółdzielnia „Samopomoc Chłopska" ul. Wojska Polskiego 33, 86-100 Świecie

 uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „ocena jakościowa dostarczonych próbek" (30 pkt)

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ
Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 1 w zakresie PAKIETU IV Dostawa nabiału przez:
SERWAL Przedsiębiorstwo Wielobranżowe Roman Walkowski i Wspólnicy sp. z o.o. Spółka Komandytowa Lisi Ogon, ul. Diamentowa 14 86-065 Lochowo
uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ
Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 1 w zakresie PAKIETU V Dostawa mrożonek przez: „ALASKA" Dariusz Gaca ul. Dworcowa 14 86-011 Wtelno uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt)

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ
Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579 ), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 3 w zakresie PAKIETU VI Dostawa warzyw i owoców przez:
„GREENS" Piotr Pacer ul. Stawowa 2613/68 85-323 Bydgoszcz
uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt)

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ
Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 1 w zakresie PAKIETU VII Dostawa jaj przez:
„GUCIU" Przedsiębiorstwo Hndlowo-Usługowe żaneta Kubiak ul. Piłsudskiego 5, 85-793 Bydgoszcz uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt)

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579 ), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 2 w zakresie PAKIETU VIII Dostawa ryb i konserw rybnych przez:
ABER sp. z o.o. ODDZIAŁ W BYDGOSZCZY ul. Przemysłowa 8, 85-758 Bydgoszcz
- uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt)

 

INFORMACJA O WYBORZE OFERTY NAJKORZYSTNIEJSZEJ Informuję, że po dokonaniu badania i oceny nieodrzuconych ofert złożonych w przedmiotowym postępowaniu, na podstawie art. 92 ust. 1 ustawy z dnia 29.01.2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2017r. poz 1579 ), wybrano jako najkorzystniejszą
ofertę oznaczoną nr 1 w zakresie PAKIETU IX Dostawa artykułów sypkich, konserw, przypraw, przetworów i soków przez:
ABER sp. z o.o. ODDZIAŁ W BYDGOSZCZY ul. Przemysłowa 8, 85-758 Bydgoszcz uzasadnienie wyboru: oferta najkorzystniejsza w świetle obowiązującego w postępowaniu kryterium oceny ofert, tj. „cena" (60 pkt) + „wykaz dostaw z referencjami" (40 pkt)

 

Zgodnie z art. 92 ust. 1 pkt 1 UPzp przedstawiam streszczenie oceny i porównania złożonych ofert w załączniku do tej informacji.

  • Załączniki
  • Informację wytworzył:
    Ilona Chilicka
    Data wytworzenia:
    2018-08-23
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-08-23 13:33:24
    Liczba pobrań:
    513
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    271
  • SIWZ
    rozmiar: 4.37 MB
    Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    557
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    399
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    350
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    347
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    327
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    319
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    326
  • Informację wytworzył:
    Ilona Nitkiewicz
    Data wytworzenia:
    2018-07-18
    Wprowadził do BIP:
    Robert Kiełkowski
    Data publikacji w BIP:
    2018-07-18 11:52:07
    Liczba pobrań:
    486
Informację wytworzył:
Ilona Chilicka
Data wytworzenia:
2018-07-18
Wprowadził do BIP:
Robert Kiełkowski
Data publikacji w BIP:
2018-07-18 11:52:07
Modyfikował:
Robert Kiełkowski
Data ostatniej modyfikacji:
2018-08-23 13:29:55
Liczba odsłon:
1129